Isolatiefolie

Isolatiefolie wordt gebruikt voor het afwerken en complementeren van uw isolatie. Door bijvoorbeeld folie onder uw dak of vloer toe te voegen, kan het helpen om uw huis beter te isoleren. Bij Isolatieheld maken we onderscheid tussen de volgende twee soorten isolatiefolie:

  • Dampschermfolie
  • Onderdakfolie

Dampschermfolie

Bij het isoleren van een gevel-, vloer- of dakconstructie wordt in veel gevallen een dampremmende folie geplaatst. De dampschermfolie voorkomt het binnendringen van vocht in de constructie van uw woning. Bovendien houdt een folie optrekkend vocht uit natte ruimtes tegen.

Dampschermen moeten alleen gelegd worden bij minerale ondergronden zoals dekvloer, beton en asfalt. Dit komt vanwege het feit dat waterdamp onder bepaalde klimatologische voorwaarden in de vloer als condensatie neerslaat en bouwschade kan veroorzaken. Een dampremmende- of dampdichte folie wordt altijd op de warme kant van het isolatiemateriaal aangebracht.

Onderdakfolie

Het onderdak vormt een belangrijk onderdeel van iedere moderne dakconstructie. Het heeft een beschermende functie en draagt bij aan een goede energieprestatie van de woning. Hier komt de onderdakfolie naar voren. Dakpannen alleen volstaan niet om de dakbedekking wind -en waterdicht te houden. Naast het droog houden van de isolatie en de dakconstructie, is het bovendien ook vereist dat damp en vocht van binnenuit langs het onderdakfolie wordt doorgelaten naar buiten toe. Vochtige isolatie verliest immers zijn isolatiewaarde. Onderdakfolie en dakpannen vormen dus eigenlijk één geheel dat garant staat voor de weerbestendigheid.

Bekijk hieronder ons assortiment aan isolatiefolie:

Toont alle 9 resultaten