Materialen

Isolatieheld beschikt over verschillende soorten isolatiemateriaal. Lees hier welke materialen wij op voorraad hebben en welke mogelijk voor u interessant zijn.

EPS Isolatie

EPS is een veelzijdig isolatiemateriaal dat door zijn goede isolerende eigenschappen en aantrekkelijke kostprijs zeer veel toegepast wordt in allerlei bouw- en isolatieprojecten. EPS isolatieplaten zijn licht, makkelijk hanteerbaar en veilig in gebruik. Het is dan ook geschikt voor veel doeleinden. De EPS platen kunnen gebruikt worden voor isolatie van vloeren en daken.

Lees meer over EPS isolatie.

XPS Isolatie

XPS is een populair isolatiemateriaal. Het bestaat uit kunststof in plaatvorm, verkrijgbaar in vormen met tand-en-groefverbinding, sponning en rechte kanten. Dit zorgt in de meeste gevallen voor een goede aansluiting van de isolatie. Verder zijn XPS isolatieplaten bruikbaar voor verschillende toepassingen zoals vloer- en dakisolatie. Voor toepassingen in vochtige omstandigheden zijn XPS platen een echte aanrader.

Lees meer over XPS isolatie.

PIR/PUR Isolatie

PIR en PUR isolatieplaten worden beiden vervaardigd van kunststofschuim. Er zit dan ook niet veel verschil tussen deze twee vormen van isolatie, alleen wordt PIR over het algemeen gezien als een verbeterde vorm van PUR. Dit komt door de hogere isolatiewaarde en grotere brandveiligheid. Bovendien heeft PIR ook een verhoogde drukvastheid. Deze voordelen vertalen zich natuurlijk in een iets hogere investering.

Beide materialen zijn erg geschikt voor isolatie van daken, vloeren en muren.

Lees meer over PIR/PUR isolatie.

Glaswol Isolatie

Glaswol is één van de meest gebruikte isolatiematerialen in huis. Het bestaat uit gerecycleerde glasscherven en wordt aangevuld met zuiver zand. Het is verkrijgbaar als deken of in de vorm van platen. Glaswol wordt vooral binnen gebruikt als thermische en akoestische isolatie. Schuine daken, in de binnenmuren en onder houten vloeren zijn de vaakst voorkomende toepassingen. De reden dat glaswol voornamelijk binnen gebruikt wordt, is dat het zijn isolatiewaarde snel verliest wanneer het in contact komt met vocht.

Lees meer over Glaswol isolatie.

Steenwol Isolatie

Steenwol is een onbrandbaar en geluidswerend isolatiemateriaal dat bestaat uit basalt, een vulkanisch gesteente dat 100% recycleerbaar is. Dit type isolatie heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar waarbij de isolerende werking niet afneemt. Het is zowel geschikt voor spouwmuur-, vloer- als dakisolatie. Door de brandveilige eigenschappen is het ook een ideaal isolatiemateriaal voor luchtkanalen en leidingen. Isolatieheld levert standaard steenwolplaten, deze zijn makkelijk te plaatsen en vangen onregelmatigheden in het metselwerk op.

Lees meer over Steenwol isolatie.

Métisse Isolatie

Métisse is een duurzaam isolatiemateriaal van gerecyclede kleding. Métisse isolatie wordt zowel geleverd in rollen als platen en is verkrijgbaar in diverse diktes. De isolatie is geschikt voor warmte- en geluidsisolatie voor een tal van toepassingen zoals bijvoorbeeld daken, wanden en vloeren. Katoenisolatie is een duurzaam alternatief voor de traditionele isolatiematerialen en is zeer gebruiksvriendelijk te verwerken. Het materiaal is 100 procent irritatie vrij waardoor stofmaskers en handschoenen (tegen jeuk) overbodig zijn.

Lees meer over Métisse isolatie.

Bekijk hieronder ons gehele assortiment aan isolatiemateriaal

Resultaat 1–12 van de 71 resultaten wordt getoond